Pomoć Ukrajini

Vasco pomaže žrtvama rata u Ukrajini

Ukrajinski narod suočava se s nezamislivom tragedijom, morali su napustiti svoje domove bježeći od prijetnje ruske vojne agresije. Stoga su se mnogi od početka krize pitali kako pružiti pomoć Ukrajini.

Od formiranja specijaliziranog bolničarskog tima do posuđivanja elektroničkih prevoditelja zakladama koje pomažu izbjeglicama, mi, Vasco, ponosni smo što smo primjerom pokazali kako pomoći ljudima koje pogađa rat u Ukrajini.

Rat je pakao. Svi trebamo dati sve od sebe da ukrajinske izbjeglice osjete toplinu i sigurnost svojih domova koje su morali napustiti. Stoga smo poduzeli razne aktivnosti kako bi se ti ljudi osjećali što sigurnije.

Evo kako smo pružili pomoć Ukrajini

Podrška aktivnostima za pomoć Ukrajini

Na samom početku rata u Ukrajini besplatno smo ustupili naše elektroničke prevoditelje bolnicama i raznim organizacijama kojima je trebao prevoditelj za ukrajinski jezik.

Posudili smo gotovo 500 Vasco Translator uređaja za više od 200 organizacija iz Poljske, Rumunjske, Španjolske, Slovačke i Portugala. Translator je omogućio prijevode glasa, fotografija, teksta i grupnih razgovora s ukrajinskog ili na ukrajinski.

Štoviše, Vasco Translator uređaje je koristilo 12 velikih bolnica u Poljskoj.

Naši uređaji pomogli su i u dnevnim boravcima za djecu, kao i u nevladinim organizacijama koje na razne načine pomažu izbjeglicama. Svi oni bi uz pružanje medicinske pomoći organizirali radionice, sportske i kulturne aktivnosti.

Suradnja s organizacijama i zakladama koje pomažu izbjeglicama

Kako bismo pružili pomoć Ukrajini, surađivali smo s raznim organizacijama diljem Europe koje su pružale pomoć izbjeglicama.

Primjerice, Minority Rights Group International sa sjedištem u Londonu i uredima u Budimpešti i Kampali. To je međunarodna organizacija čiji je cilj zaštita ljudskih prava etničkih, nacionalnih, vjerskih i jezičnih manjina.

Zaklada je dobila 25 Vasco Translator M3 uređaja.

Također, jedna od grupa koju smo podržali je bila Fundacja Ocalenie (Zaklada za spas).

Cilj je pomoći izbjeglicama da izgrade novi život u Poljskoj podržavajući ih tijekom njihove integracije i individualnog razvoja.

Bio je potreban prevoditelj za ukrajinski pa je Fundacja Ocalenie dobila tri Vasco uređaja za učinkovitu komunikaciju sa žrtvama rata i pomoć Ukrajini.

Također smo surađivali s Budapest Önkéntes Mentőszervezet Egyesület. Radi se o neprofitnoj organizaciji čiji je cilj povećanja sigurnosti stanovništva Budimpešte. Naši Translatori podržali su Fundația Inocenți București, neprofitnu organizaciju iz Rumunjske koja pruža različite oblike pomoći djeci.

Španjolski Crveni križ također je dobio naše prevoditeljske uređaje.

Na kraju, ali ne manje važno, surađivali smo s raznim bolnicama, kao što je Východoslovenský onkologický ústav (Istočnoslovački institut za onkologiju) iz Košica, Slovačka, i administrativnim jedinicama, kao što je Okružni ured, također iz Košica.

Podrška pri traženju posla

Nekoliko dana nakon što je počeo rat u Ukrajini, stvorili smo i vodili Facebook grupu koja je pomogla izbjeglicama da pronađu posao i smještaj u Poljskoj.

Svatko od nas je i pojedinačno pomagao ljudima koji su bježali pred ruskom agresijom.

Ukrajinskim bismo izbjeglicama pružili utočište u našim kućama, uz organiziranje prikupljanja sredstava i prijevoz od poljsko-ukrajinske granice.

PMM Vasco tim za brzu reakciju

Zajedno s Poljskom medicinskom misijom, planirali smo osnovati PMM Vasco tim za brzu reakciju— spasilačku grupu čiji je cilj pomoći žrtvama prirodnih katastrofa i humanitarnih kriza diljem svijeta.

Rat u Ukrajini ubrzao je osnivanje tima. Na početku, PMM Vasco tim za brzu reakciju fokusirao se na pomoć ljudima koje pogađa rat u Ukrajini.

Također, kako bismo pomogli formiranje PMM Vasco tima za brzu reakciju pokrenuli smo posebno prikupljanje sredstava u SAD-u. Donirali smo 10 dolara od dobiti ostvarene od svakog kupljenog prevoditelja za podršku Timu.

Suradnja s bolnicom u Drohobychu, Ukrajina

Također surađujemo s bolnicom u Drohobychu osiguravajući medicinsku opremu, lijekove, bolničke krevete i drugo.

Isporučili smo više od 20 tona opreme (madraci, kolica, nosila i više), lijekova i hrane ukupne vrijednosti oko 2-3 milijuna PLN.

Kako bi pomogli medicinskim stručnjacima iz bolnice u Drohobychu, PMM Vasco tim za brzu reakciju također je ustanovi osigurao moderno terensko vozilo hitne pomoći.

Pružimo pomoć Ukrajini i udijelimo dobrote i suosjećanja. Dobro se dobrim vraća!