PMM Vasco tim za brzu reakciju

Kako je zaživio PMM Vasco tim za brzu reakciju

U ožujku 2022. Vasco Electronics i Poljska medicinska misija udružili su snage kako bi osnovali PMM Vasco tim za brzu reakciju. Njegova glavna zadaća je pružiti pomoć na mjestu prirodne katastrofe ili humanitarne krize unutar 24-48 sati.

Projekt je oživio jer smo se odlučili podržati rad Poljske medicinske misije. PMM je poznat po svom 23-godišnjem iskustvu u pružanju medicinske pomoći potrebitima diljem svijeta. U Vasco Electronicsu dijelimo slične vrijednosti, naša misija je pomoći ljudima da komuniciraju s razumijevanjem i na taj način ruše jezične barijere.

Što je još važnije, naš izvršni direktor, Maciej Góralski je educirani bolničar, koji ima profesionalno iskustvo u ovom području i želi dodatno pomoći ljudima kojima je potrebna medicinska pomoć.

Naši ciljevi

Maciej Góralski, izvršni direktor Vasco Electronicsa, iskusni bolničar i voditelj hitnog tima opisuje suradnju ovako:

"Vasco Electronics će podržati razvoj tima na području organizacije i planiranja akcija spašavanja, kao i kod skladištenja i kupnje opreme i lijekova. Također ćemo promovirati djelovanje Tima lokalno i globalno, uključujući planiranje i realizaciju prikupljanja sredstava. Posljednje, ali ne manje važno, namjeravamo financirati obuku Tima – kako u okviru stručnog usavršavanja, tako i u pogledu savladavanja načela sigurnosti misije, bioloških i terorističkih prijetnji, kao i odabranih aspekata hitne, tropske i putničke medicine."

Što je PMM Vasco tim za brzu reakciju

Oformili smo PMM Vasco tim za brzu reakciju, čiji je glavni zadatak pomoć žrtvama prirodnih katastrofa i humanitarnih kriza, gdje lokalne vlasti ne mogu djelovati na vrijeme.

PMM tim za brzu reakciju čine stručno osposobljeni pojedinci s pristupom vlastitoj logistici i opremi. Medicinsko osoblje je osposobljeno, kako medicinskim tako i drugim vještinama, ali stalnim usavršavanjem i dalje razvija svoje kompetencije.

Osim toga, rad tima se nadzire prema direktivama Svjetske zdravstvene organizacije.

Kako će Tim funkcionirati?

Uz Poljsku medicinsku misiju, cilj nam je zadržati otvorene umove, srca i neprestano pronalaziti nove načine pomaganja ljudima. Upravo iz tog razloga formiran je Vasco PMM tim za brzu reakciju, jer želimo unaprijediti svoje djelovanje.

Obuku tima sufinancirat će Vasco Electronics. želimo biti sigurni da su njegovi članovi visoko kompetentni za suočavanje sa svakodnevnim izazovima. Osim toga, poljska medicinska misija podijelit će svoje dugogodišnje iskustvo s timom, to će ih učiniti spremnijima za sudjelovanje u misijama.

Osim spomenutih ciljeva, Tim će imati priliku utjecati na svijet oko nas. Svoja iskustva će podijeliti s lokalnim medicinskim vlastima i pomoći im u obavljanju njihovih dužnosti.

Naš cilj je oformiti Tim pozitivnih, motiviranih i otvorenih ljudi koji žele pomoći drugima. Zaista vjerujemo da zajedno možemo promijeniti svijet.