Pomoć za Sveučilište Quinnipiac

Vasco Translatori za studente Sveučilišta Quinnipiac

Suradnju sa Sveučilištem Quinnipiac (Hamden, SAD) započeli smo nakon što su pokrenuli Projekt savjetovanja studenata. Cilj projekta bio je olakšati komunikaciju između međunarodnih studenata i akademskih organizacija.

Kako je ova inicijativa vrlo bliska našoj filozofiji, odlučili smo je podržati tako što smo im poslali Vasco Translator M3 uređaje.

Problemi međunarodnih studenata

Strani studenti nailaze na mnoge probleme tijekom studiranja u SAD-u. Moraju naučiti novi jezik, naviknuti se na novu kulturu i steći prijatelje u drugačijem okruženju . Sve se to događa u pokušaju dostizanja odgojno-obrazovnih ciljeva.

Kako na Sveučilištu Quinnipiac to dobro razumiju, odlučili su uložiti dodatne napore u olakšavanje komunikacije sa stranim studentima i njihovim obiteljima.

Kako je pomogao Vasco Translator?

I profesori i studenti koristili su značajku glasovnog prijevoda za međusobnu komunikaciju. Štoviše, studenti su koristili i značajku prevoditelj fotografije kako bi bolje razumjeli svoje okruženje, i čitali obrazovne materijale tijekom predavanja.

Ovo se pokazalo posebno korisnim za one koji su navikli na različite sustave pisanja, na primjer, studente iz arapskih zemalja.

Suradnja

Vasco Translatori podupirali su 2 lokacije: jednu u Hamdenu, drugu u New Heavenu. Suradnja je trajala 3 semestra, od trećeg kvartala 2021. do kasnog proljeća 2022. Povratne informacije i učenika i nastavnika bile su izuzetno pozitivne.

Prema riječima prof. Gedeona Wernera, neki su studenti primijetili da, iako su postojale druge dostupne aplikacije za prevođenje, nisu baš bili oduševljeni korištenjem svojih privatnih telefona i prenošenjem uređaja iz ruke u ruku (ponekad je to bilo neophodno). Neki su korisnici također primijetili da uređaj nije samo izvrstan prevoditeljski uređaj, već bi također mogao biti od velike pomoći pri učenju stranih jezika.

Dok su profesori u razgovoru s roditeljima isticali vrijednost naših uređaja, učenici su pohvalili Vasco Translatore zbog jednostavnosti korištenja.

Što je sljedeće?

Nadamo se da ćemo sudjelovati u budućim projektima Sveučilišta Quinnipiac. Njihovi napori da učine komunikaciju s međunarodnim studentima lakšom vrlo su bliski našoj filozofiji.

Na kraju krajeva, obrazovanje je najlakši način da promijenimo svijet na bolje.